Dræning og afvanding

Dræn er mange ting ​ ​

Vi har mange forskellige drænings opgaver. Fælles for alle opgaver er en planlægning og snak om behovet. Vi etablerer dræn for landbrug, entreprenører, husejere, som har behov for dræn. Dog er de fleste af vores kunder landbrug, der har brug for afvanding af landbrugsjord

Moderne dræn laves af slanger med slidser i

Dræn kan blandt andet udføres med filtergrus og slanger. Der er tale om runde slanger med slidser i, og de benyttes ofte til lange arealer. Oprindeligt benyttede man grøfter eller simple faskiner som dræn, og senere gik man over til at lægge teglrør ned. I dag benyttes der normalt slanger, som bliver lagt ned sammen med filtergrus.

Der er flere fordele ved effektive dræn

Dræn kan benyttes til at undgå fugtskader på bygninger, våde pletter i græsplænen, i landbruget kan det ske for at forlænge vækstperioden, for at skabe en større rodvolumen og for at skabe stabile fugtighedsforhold. Derudover skal man også have i betragtning at den stigende mængde nedbør kan betyde at ældre dræn ikke længere har den fornødne kapacitet, men den kan også forekomme at gamle dræn er blevet ødelagt af tidens tand.